Copyright © 2019 Gemeente Helmond 

Bevrijdingsconcert Band of Liberation

Ooit was het de bedoeling dat de Band of Liberation een eenmalig optreden zou verzorgen gedurende de Internationale Rijntaptoe tijdens de editie in het jaar 2000, in het kader van de bevrijding.

Hiervoor werden 35 Speciaal geselecteerde en ervaren muzikanten benaderd. Een groot aantal van hen waren oud militairen welke ervaring hadden met traditionele militaire marsmuziek. Deze ervaring hadden zij opgedaan in diverse militaire fanfares en tamboerkorpsen. Muziek werd bijeen gezocht en authentieke Canadese battledresses werden gevonden. Aldus ontstond de Band of Liberation Army Band.

 

Echter door het grote succes van het optreden bij het grote publiek en de sfeer tijdens de repetities, die menig oud-militair terug doet denken aan de eigen al dan niet muzikaal ingevulde diensttijd, zorgde ervoor dat er stemmen opgingen om de Band of Liberation een volwaardig bestaan te geven. Het repertoire is inmiddels flink uitgebreid en bestaat niet alleen uit oude marsmuziek. Ook nummers van Glenn Miller, Vera Lynn en vele prachtige koralen worden door de band ten gehore gebracht, uiteraard alles in de stijl van de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Ook is er ’n gezamenlijk optreden van Mezzo-Soprano Emma Brown.

 

Tegenwoordig is de Band of Liberation nog steeds springlevend. Het aantal deelnemers is er niet minder om geworden en de Band is een veelgevraagde gast op diverse parades, herdenkingen en taptoes.

Bevrijdingsconcert 

'Band of Liberation'

zondag 22 september

12:30 uur - 14:30 uur

De Geseldonk

Toegang: gratis