Copyright © 2019 Gemeente Helmond 

Welkom aan onze bevrijders!

De doortocht van de colonne met militaire voertuigen uit de 2e W.O. kennen we nog van het 70e bevrijdingsjaar. Kinderen, ouders en grootouders stonden rijen dik op de Hoofdstraat om onze ‘bevrijders’ te verwelkomen.

 

Dinsdag 17 september wordt zonder meer de grote Eye Catcher van de regio. In het centrum van Mierlo-Hout worden om 12.30 uur zo’n 125 historische voertuigen, waarvan minimaal 3 tanks, uit de groep Garden 75 verwacht. Het is een unieke eenmalige opzet van alleen Britse voertuigen. Dit is overigens het dubbele aantal dat in 2014 met groot onthaal door het centrum van Mierlo-Hout trok. De voertuigen en personen worden ook nu weer begroet door onze schoolkinderen. Tijdens de stop worden de voertuigen aan weerszijde van de Hoofdstraat in een lange rij opgesteld terwijl de bemanning in en om de ontmoetingsplaats van “Nei Skoen” en Zorgcentrum Alphonsus een lunch zal worden aangeboden. Dan bestaat ook de mogelijkheid om deze voertuigen te bezichtigen.

 

Naar verwachting zal de colonne omstreeks 14.00 uur, na een eregroet bij het Herdenkingsmonument de route vervolgen via de Houtse Paralleweg, naar de onderdoorgang Kasteelherenlaan, Helmond-West richting het monument in Stiphout. Later die dag zal Garden 75 een overnachtingsplek inrichten in een weiland te Son.

Doortocht - Garden 75

dinsdag 17 september

vanaf 12:30 uur 

Centrum Mierlo-Hout